Trivia

Multiple Choice Trivia Questions & Answers to Test Your Brain

In this article, we are going to list all the best multiple-choice trivia questions which are perfect to judge the knowledge of your friends and family members. We are going to list all the best questions from all aspects of life. You can choose any one question from the below list to make a perfect list of Multiple Choice questions for your loved ones according to their interest.

Multiple Choice Trivia Questions
Multiple Choice Trivia Questions

1. What is the name of the country, which is beaver as the national Emblem?

A) Turkey                       B)  Peru                      C) Canada

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

2. Which is the hottest planet of the Solar System?

A) Mercury                     B) Venus                     C) Saturn

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

3. Which trees are tallest on the earth?

A) Coast Redwood        B) Coast Douglas       C) Sitka spruce

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

4. In the “Taxi Driver” movie, what is the name of the character do by Robert De Niro’s?

A) Jimmy Bickle          B) Travis Bickle          C) Virgil Bickle

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

5. What is the length of the longest measure of a human hair?

A) 3 meters                   B) 5 meters                  C) 7 meters

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

6. In which American War the maximum number of American soldiers where dead?

A) WW1                                 B) WW2                       C) The American Civil War

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

7. The first woman police belong to which country?

A) England                            B) France                     C) America

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

If you are a movie lover, why don’t you test your knowledge with these movie trivia questions.

8. What is the name of the most venomous fish in the World?

A) Lionfish                           B) Stonefish                 C) Toadfish

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

9. What is the color of the white Rhinos?

A) Grey                                  B) White                       C) Green

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

10. What did the player “Bjorn Borg” do at Wimbledon due to superstition?

A) Shave                                B) Wash                        C) Change his socks

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

11. What is the most popular name of the baby boys given in the USA around 1900?

A) John                                  B) Joseph                      C) William

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

12. What is the most popular name of the baby girls given in the USA around 1900?

A) Elizabeth                         B) Catherine                 C) Mary

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

13. When the liberty bell get its name?

A) 1701                            B) 1776                     C) In the 19th century

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

14. Which one is the horse of the Dale in the Roy Rogers-Dale Evans Museum?

A) Buttermilk                      B) Daisy                          C) Scout

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

15. What is the name of the Golf player who holds the most victories record in the professional Golf tour?

A) Jack Nicklaus               B) Arnold Palmer           C) Byron Nelson

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

16. Which player is at the number 3 in major league career home runs?

A) Reggie Jackson             B) Harmon Killebrew    C) Willie Mays

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

17. During the ’90s, what is the percentage of the earning of the wives which earn more than their husbands?

A) 8                                       B) 18                                 C) 28

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

18. Which breed dog is most popular in the US during the 1980’?

A) Cocker spaniel              B) German Shepherd     C) Poodle

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

19. What is the percentage of the telephone answering machine in the US at homes in 1885?

A) 3                                       B) 5                                    C) 7

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: 

20. In D-Day, “D” stands for?

A) Doom                              B) Day                               C) Dwight

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

21. What is the price of the Brownie Box Camera by Eastman Kodak in 1900?

A) $1                                    B) $5                                  C) $20

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

22. What is the name of the character whose age was 40 years in 1900?

A) Charlie Brown              B) Bugs Bunny                  C) Mickey Mouse

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

23. How many people were killed when Mt. St. Helens erupted in 1980?

A) 1                                      B) 57                                  C) 571

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

24. What the “J” stand for in “J. Edgar Hoover”?

A) James                           B) john                               C) Joseph

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: 

What you do for fun in your free time? Do you know what people do fun?

25. In which war the lady “Florence Nightingale” famous as “The Lady with the Lamp”?

A) American civil war     B) Crimean war               C) World war 1

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

26. In which country the longest mountain range “Andes” found?

A) Australia                      B) America                        C) Africa

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

27. What is the name of the state of the “Las Vegas City” of the USA?

A) Nava                             B) Washington                 C) California

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

28. What is the first name of the country, “Iraq”?

A) Mesopotamia              B) Mesosphere                C) Meagan

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

29. What is the name of the company that uses the android application first time in the mobiles?

A) Apple                            B) HP                                 C) HTC

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

30. What is the name of the longest river in Europe?

A) Volga                           B) Severn                      C)Rhine

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

31. The longest river, “Severn,” belongs to which country?

A) United States            B) United Kingdom     C) Australia

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

32. The “Thistle” symbol belongs to which country?

A) Netherland               B) England                    C) Scotland

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: 

33. The highest mountain, “Ben Nevis,” belongs to which country?

A) England                    B) Canada                     C) the Netherlands

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

34. The statue of “Admiral Nelson” belongs to which country?

A) USA                           B) France                      C) UK

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

35. How many wives of the English king “Henry VIII”?

A) 5                                  B) 6                                 C) 7

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

36. What is the name of the pass which connects Pakistan with Afghanistan?

A) Khyber pass              B) Pak Pass                     C) Pakistan Pass

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

37. The famous island, “Honshu Island,” belongs to which country?

A) China                         B) Japan                          C) Australia

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

38. Which Asian country has the old name “Ceylon”?

A) Pakistan                   B) Iran                             C) Sri Lanka

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

39. The “New Amsterdam” is the old name of which famous city of the word?

A) New York                 B) Lahore                        C) Tokyo

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

40. What is the highest recorded temperature of the earth?

A) 132F                         B) 134F                            C) 136F

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

41. What is the name of the countries which have the border “Strait of Gibraltar”?

A) Morocco and Spain             B) Morocco and France            C) Australia and Morocco

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

42. What is the name of the country which has a board like a map?

A) Turkey                                   B) Italy                             C) Japan

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

42. The airport “Hillary Tenzing Airport” belongs to which country?

A) Sudan                                   B) Nepal                    C) Azerbaijan

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

43. What is the name of the country that produces the most number of eggs?

A) India                                     B) Japan                    C) china

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

44. How many oceans on the whole earth?

A) 4                                            B) 5                             C) 6

Click Here To Check Correct Answer!
Ans:B

45. What is the name of the largest ocean in the world?

A) Pacific ocean                       B) Dead sea              C) Atlantic ocean

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

46. The Dead Sea located between which countries?

A) Philistine and Israel            B) Jordan and Israel    C) Jordan and Philistine

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

47. What is the name of the ocean where “Bermuda Triangle” located?

A) Atlantic ocean                     B) Pacific ocean        C) Dead sea

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

48. What is the name of the country which is titled “Land of Midnight Sun”?

A) Japan                                   B) Norway                 C) Italy

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

49. What is the name of the country which is referred to as “Playground of Europe”?

A) Netherland                         B) Switzerland          C) England

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

50. What is the name of the country which is referred to as “The Land of Rising Sun”?

A) Italy                                     B) France                   C) Japan

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

51. What is the length of the longest Highway of the Wolrd?

A) 8000Km                            B) 10000Km              C) 12000km

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

53. In which country the longest Highway is located?

A) England                             B) china                     C) Canada

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

54. Which is the Highest Mountain in the World?

A) Mount Everest                 B) K2                          C) Nanga Parbat

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

55. What is the name of the country that produces the maximum coffee?

A) Sri Lanka                         B) Brazil                     C) Canada

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

56. What is the name of the country, which is also known as “Country of copper”?

A) Zimbabwe                      B) Zambia                  C) India

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

57. What is the name of the country which is second in the land area?

        A) China                              B) India                       C) Canada

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

59. What is the name of the sea where river Jordan flows?

A) Atlantic ocean              B) Dead sea                C) Pacific ocean

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

60. What countries people called their country “Nippon”?

A) Canadian                     B) Japanese                C) Pakistanis

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

61. What is the name of the oldest city in the World?

A) Miser                            B) Damascus              C) New York

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

62. What is the name of the city, which is also known as “the city of canals”?

A) Venice                          B) Lahore                    C) Tokyo

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

63. The river “Wangchu” belongs to which country?

A) Sham                            B) Myanmar               C) Philistine

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

64. Which country produces the maximum rubber in the World?

A) China                           B) Canada                   C) Malaysia

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

65. Which country produces the maximum tin in the World?

A) China                           B) Malaysia                  C) USA

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

66. In which country the volcano “Vesuvius” is located?

A) France                        B) Italy                           C) Russia

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

67. Which country is also known as the Sugar Bowl of the World?

A) China                          B) Italy                           C) Cuba

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

68. What is the length of the longest canal, “Suez Canal”?

A) 160.5km                     B) 162.5km                   C)164.5km

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

69. Which country is also known as the “Land of Thunderbolts”?

A) Bhutan                       B) Iran                            C) Sham

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

70. What is the name of the country where white elephants are found?

A) Netherland              B) Thailand                   C) England

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

71. In which continent the maximum number of countries exist?

A) Asia                           B) Europe                     C) Africa

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

72. Which country is also known as the “Battleground of Europe”?

A) Belgium                   B) France                      C) Italy

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

73. In which year Hong Kong becomes part of the “China”?

A) 1996                          B) 1997                         C) 1998

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

74. Which country has the maximum number of time Zones?

A) America                  B) France                      C) England

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

75. How many time zones in France?

A) 12                             B) 13                             C) 14

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

76. “Machu Picchu” city belongs to which country?

A) France                    B) Italy                           C) Peru

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

77. Which study is known as Ecology? 

A) Plants                      B) Environment           C) Earth

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

78. Which study is known as the Cosmology?

A) Universe                  B) Plants                        C) mountains

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

79. Which famous scientist invents the battery?

A) Marconi                   B) Alessandro Volt       C) Newton

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

How much saliva a human can produce during his average life span? Read all Science based trivia questions.

80. Which country produces the maximum amount of Diamond in the World?

A) Australia                   B) USA                            C) South Africa

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

81. Who discovered “Australia”?

A) James Cook              B) Alexandra                  C) Alcester

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

82. What is the name of the first Governor-General of Pakistan? 

A) Muhammad Usman              B) Muhammad Ali Jinnah            C)  Iqbal

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

83. Which is the national flower of Italy?

A) Lily                             B) sunflower                           C) Narcissus

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

84. “The coastal area of Dead sea” is which point of the earth?

A) Highest                     B) lowest                                   C) center

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

85. Which thing invented by the “Thomas Edison and John Kruesi”?

A) Battery                      B) Photograph                           C) DVD

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: 

86. What is the name of the Bicycle inventor?

A) Thomas Edison       B) John                                       C) Kirkpatrick Macmillan

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

87. In which year the Amnesty international was found?

A) 1960                          B) 1961                                       C) 1962

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

88. In which year the African Union found?

A) 2001                         B) 2002                                       C) 2003

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

89. When the “American Civil Liberties Union” found?

A) 1920                         B) 1921                                       C) 1922

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

90. On which date the “global data protection day” celebrate?

A) 26 January             B) 27 January                            C) 28 January

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

 Are you from 90’s? Read some 90’s trivia to test your knowledge.

91. Which country has the currency name “Ringgit”?

A) Japan                       B) Malaysia                                C) Italy

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

92. Which country has the capital “Damascus”?

A) Sham                       B) Syria                                       C) Iraq

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

93. In which from the computer hardware store the data?

A) Decimal form        B) Hexadecimal form               C) Binary from

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

94. What is the name of the programmer, who discovered the Bluetooth?

A) Thomas                   B) Edison                                    C) Ericson

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

95. Which language is used in the Web Pages?

A) Html                        B) Machine language               C) Java

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

96. Which is the heart of the computer?

A) Hard disk               B) Microprocessor                    C) Monitor

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

97. Which programming language is used to develop the website and Web Application?

A) Html                       B) PHP                                        C) C++

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

98. Which is the highest military award of the china’s military?

A) Meritorious Service Medal           B) Heroic Exemplar       C) Deshamanya

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

99. What is the name of the Indian who gets the Nishan e Pakistan?

A) Gandhi Ji                 B) Man Mohan Singh              C) Morarji Desai

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

100. Which country has the “Param Vir Chakkar” as its highest military award?

A) Pakistan                  B) Bangladesh                          C) India

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

101. Which country has the “Nishan e Haider” as its highest military award?

A) Mexico                    B) Brazil                                     C) Pakistan

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

102. What is the name of the movie which gets the first Asian Film Award?

A) War                          B) The Host                               C) Goal Mall

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

103. What is the name of the country which is divided into cantons?

A) Scotland                 B) Switzerland                          C) Ireland

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

104. Which city is known for the biggest center for Automobiles?

A) Detroit                    B) New York                               C) Belgrade

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

105. What is the currency name of Pakistan?

A) Euro                        B) Rupee                                    C) Rent

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

106. What is the name of the Spain currency?

A) Euro                       B) Dollar                                     C) Peseta

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

107. How many years the Olympic Games held?

A) 2                              B) 4                                             C) 6

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

108. What are the National sports of Canada?

A) Lacrosse                B) Baseball                                C) Basketball

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

Did You Know ! We Also have full Collection of Sports trivia questions

109. How many players in each Baseball team?

A) 8                            B) 9                                             C) 10

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

110. What is the average total time in a Baseball game?

A) 18min                  B) 20min                                    C) 22min

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

111. How many medals won by the China in 2008 Olympics?

A) 90                        B) 95                                           C) 100

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

112. In which country the location “Tuscany” is located?

A) Italy                    B) France                                  C) Jorden

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

113. What is the name of the European country which is mostly covered with mountains?

A) Finland               B) Switzerland                          C) Scotland

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

114. What is the name of the actor who gets the Oskar’s award in the movie “The Kiss of the Spider woman”?

A) Thomas              B) William Hunt                        C) Joseph

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

115. The famous actor “Loelia Ponsonby” belongs to which country?

A) Argentina           B) France                                    C) Mexico

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

116. What is the name of the movie which gets the title of “Blockbuster” first?

A) Jaws                    B) The Lion King                      C) Titanic

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

117. Which body part of the Charlie Chaplin was insured?

A) Hands                B) Feet                                      C) Neck

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

118. What is the name of the James Bond father?

A) Thomas              B) Andrew                                C) Stiffen

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

119. What is the name of the only silent movie which won the best picture Oskar’s?

A) Pilot                    B) Wings                                    C) The Robe

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

120. In which country the Rose flower is very popular?

A) England             B) Thailand                               C) Switzerland

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

121. In 1901, what is the population of the UK?

A) 30 million         B) 40 million                             C) 50 million

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

122. How many years the Roman stay in Britain?

A) 300 years          B) 400 years                             C) 500 years

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

123. What is the name of the smallest continent in the World?

A) Asia                    B) Africa                                    C) Australia

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

124. What is the name of the continent, which is completely ice-filled?

A) Antarctica         B) Australia                               C) Africa

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

125. The second highest mountain K2 belongs to which country?

A) India                   B) Pakistan                               C) Bangladesh

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

126. On which day the Australian day is celebrated?

A) 25 January        B) 26 January                           C) 27 January

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

127. In which years the Paul Keating was the Prime Minister of Australia?

A) 1991-96              B)1992-97                                  C) 1993-98

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

128. What is the name of the two countries that separated by the “Torres Strait”?

A) Canada and England            B) Australia and Papua New Guinea      C) India and Pakistan

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

129. Which country has the name “New Holland” in the 18th century?

A) Canada                 B) Italy                                        C) Australia

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

130. In which year the Patrick white get the noble prize?

A) 1972                     B) 1973                                       C) 1974

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

131. In which year the Patrick Cash on the men’s single Wimbledon Championship?

A) 1987                      B) 1988                                       C) 1989

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

132. In which year, the first terrorist attack reported in Finland?

A) 2016                      B) 2017                                       C) 2018

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

133. The powerful nuclear test of North Korea is conducted in which year?

A) 2017                     B) 2018                                       C) 2019

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

134. In which year the Paddock killed the 58 peoples in Las Vegas?

A) 2015                    B) 2016                                       C) 2017

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

135. When the USA announces his withdrawal from the UNESCO?

A) 2016                    B) 2017                                       C) 2018

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

136. Washington Dc is the capital of which country?

A) USA                    B) England                                  C) New Zealand

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

137. How many holes in a round of Golf?

A) 16                         B) 18                                            C) 20

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

138. What is the regular height of the Basketball Hoop?

A) 8 feet                 B) 10 feet                                  C) 12 feet

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

139. In which country the 2012 Olympics held?

A) England           B) Japan                                    C) china

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

140. In which year the first super ball held in the World?

A) 1965                   B) 1966                                     C) 1967

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

141. The river “Thames” flowed through which country?

A) Japan                 B) London                                 C) Italy

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

142. How many wives of the English king Henry 8th?

A) 4                          B) 6                                            C) 8

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

143. Which state of the USA is also known as the “Golden State”?

A) California           B) Washington DC                  C) Florida

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

144. What is the color of the M in the McDonald’s?

A) White                    B) yellow                                   C) Green

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

145. Which country has the “Tampere” as the second-largest city in the country?

A) Switzerland         B) England                                 C) Finland

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

146. How many planets in our solar system?

A) 7                             B) 8                                             C) 9

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

147. Which planet is also known as the “Red Planet” in our system?

A) Venus                    B) Mercury                                C) Mars

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

148. How many stars in our nearest star system?

A) 1                              B) 2                                             C) 3

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: B

149. Which country space travelers are also known as Astronauts?

A) America                B) China                                     C) Russia

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

150. Which country space travelers landed on the moon first?

A) America             B) Russia                                    C) China

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: A

151. Which is the closest planet to the sun in our solar system?

A) Venus                 B) Mars                                      C) Mercury

Click Here To Check Correct Answer!
Ans: C

 

Conclusion

We have just listed all the best multiple-choice questions to test the knowledge of your friends and family members. These questions are listed from the different aspects the knowledge. You can choose any question according to your interest and make a perfect list for your loved ones.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *